bírósági ítélet

2018.09.17. 14:00

A bíróságon végződött a kocsmai verekedés

A barátnőjét bántalmazó fiú nem viselte jól az őt távozásra bírni vágyó, valamint párját tőle védeni akaró férfi szavait, így vele is összeverekedett.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Tavaly november 24-ről 25-re virradó éjszaka történt egy faluban, hogy az akkor még fiatalkorú I. rendű vádlott egy presszóban szórakozott a barátnőjével. Mindketten ittak, majd összevesztek olyannyira, hogy a lány otthagyta a vádlottat. Már fél órája 25-e volt, amikor a lány bement melegedni és telefonját feltölteni egy kocsmába. A keresésére indult vádlott hamarosan megtalálta, és kérdőre vonta, hogy mit keres a kocsmában, majd tarkón ütötte. Amikor a barátnője szembefordult vele, úgy pofonvágta, hogy a lány elesett. A vádlott még a földön is tovább pofozta.

Az italbolt alkalmazottja – látván a történteket – kiutasította a fiút a kocsmából. A vádlott ennek eleget tett, közben a sértettet a hajánál és a kabátja kapucnijánál fogva kilökdöste a presszóból. Már mentek kifelé, amikor egy férfi – jelen ügy II. rendű vádlottja – is közbeavatkozott, sürgetve az I. rendű távozását. Ezen összeszólalkoztak, aminek az lett a vége, hogy a közbeavatkozó férfi pofonvágta az I. rendű vádlottat. Erre ő is kapott egyet, amit két pofonnal viszonzott. A sértettet taszigáló I. rendű vádlott még visszaszólt az ajtóból, hogy ne mondja meg neki a másik, hogy mikor bánthatja a barátnőjét. A mondat természetesen nem így hangzott el, de az eredeti változat nem tűri a nyomdafestéket. A megjegyzésnek a következménye, hogy a II. rendű vádlott megmondta, hogy ő a tulaj fia, majd nyomatékot adva szavainak lefejelte és fenéken billentette az I. rendű vádlottat, aki egy pofont még kiosztott, majd elszaladt. A II. rendű vádlott rohant utána, közben belekeveredett az ügybe egy harmadik szeplő is, aki kocsival volt, így az autóval hamar utolérték az I. rendű vádlottat és közrefogták. A harmadik férfi sokkolóval támadt rá a fiúra, aki az elektromos ütéstől a földre rogyott, majd amikor feltápászkodott, a II. rendű vádlott még egyszer pofon ütötte.

Mindhárom vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a Paksi Járásbíróság, és ezért az I. és a II. rendű vádlottat egy év próbára bocsátotta. Mivel a fiatalkorú először nem jelent meg a tárgyaláson, ezért ügyét időben elkülönítették. Így a két felnőttet másik eljárásban ítélték el. A harmadik, büntetett előéletű férfi, aki más ügyben éppen letartóztatásban volt, 100 napi tétel pénzbüntetést kapott, amelynek napi tételét ezer forintban állapította meg a bíróság, és húsz havi részletfizetést engedélyezett neki. A sokkolót a bíróság elkobozta. Az ítéletek jogerősek, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában