bírósági ítélet

2019.01.25. 15:20

A trükkös csaló több megyében dolgozott

Többrendbeli csalás és lopás miatt elítélte a Szolnoki Járásbíróság a bolti csalót – felfüggesztett börtönt kapott.

Munkatársunktól

A szolnoki főügyészség állította bíróság elé azt a trükkös csalót, aki pénzváltás ürügyén több üzlet pénztárosát becsapta. A főügyészség szóvivőjétől, Balázsné dr. Busku Terézia ügyésztől megtudtuk, hogy a román férfi 2018-ban kilenc megye különböző településein filmbe illő módon jutott rendszeresen készpénzhez, köztük Tolna megyében, Bátaszéken is.

A férfi módszere az volt, hogy bement a kiszemelt üzletbe, ott egy vagy több húszezerforintos pénzt átadott a pénztárosnak pénzváltást kérve. A pénztáros felváltotta kisebb címletekre, ezeket átadta a férfinak. Ő azonban úgy tett, mint aki nem elégedett ezzel, ezért visszadobta a kasszába a pénzt. De eközben egy vagy több címletet elrejtett a tenyerébe úgy, hogy az eladó figyelmét újabb pénzváltás kéréssel elterelte. A pénztáros a végén visszaadta a felváltandó pénzt a férfinak, míg az elrejtett összeg az elkövetőnél maradt. A legkisebb kár tízezer forint, míg a legnagyobb hetvenezer forint volt.

A férfit 2018 decemberében elfogatóparancs alapján az országhatáron kapták el. A Szolnoki Járásbíróság a vádlottat kétrendbeli csalás bűntette, 11 rendbeli csalás vétsége és 1 rendbeli lopás vétsége miatt 1 év 8 hó szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában