ítélet

2019.03.25. 11:30

Rendszámcseréért közmunkát kapott

Háromszáztizenkét óra közmunkára ítélték a már büntetett előéletű férfit.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Bűnösnek mondott ki egy 37 éves férfit a Tamási Járásbíróság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettében és ezért jogerősen 312 óra szakképzettséget nem igénylő, fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munkára ítélte. A büntetés nem is kevés, hiszen napi 6 órás munkaidővel számolva 52 napig kell a férfinak ingyen dolgoznia. Ha ezt saját hibájából esetleg nem tenné, akkor a büntetést, vagy annak hátralévő részét fogházban letöltendő szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

A vádlott nyolc általános iskolát végzett, munkanélküli, havi 22 500 forint szociális járadékban részesül. E mellett alkalmi munkákat vállal. Élettársi kapcsolatban él, négy eltartásra szoruló gyermeke van.

Büntetett előéletű, elítélték már lőfegyverrel visszaélés és garázdaság miatt. A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt pedig ügyészi figyelmeztetésben részesült.

A férfi 2018 elején vásárolt egy használt autót, amely még ugyanazon év végén egy balesetben totálkárossá tört. Decemberben vásárolt a vádlott egy hatósági jelzés nélküli külföldi autót, és azt tervezte, hogy megjavíttatja és itthon forgalomba helyezteti. Ezen eljárás helyett azonban 2019 elején felszerelte a külföldi honosságú, azonos típusú autóra az összetört kocsi rendszámát. Magához vette az utóbbi autó forgalmi engedélyét, majd Simontornyára hajtott, ahol egy közúti ellenőrzés során fény derült az elkövetett bűncselekményre, hiszen a gépkocsira felszerelt rendszámot nem a vezetett autóra adta ki a hatóság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában