ítélet

2019.04.10. 09:30

Ezúttal sikkasztás miatt ítélték el a férfit

Súlyos következményei lettek, hogy jogtalanul használta munkáltatója üzemanyagkártyáját.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Többször is munkáltatója üzemanyagkártyáját felhasználva vásárolt magának benzint egy 27 éves férfi, és ezzel a cégnek valamivel több mint 147 ezer forint kárt okozott. Ezért folytatólagosan elkövetett sikkasztással vádolta a Szekszárdi Járási Ügyészég. A kár az eljárás során nem térült meg.

A bűncselekmény elkövetését a vádlott a nyomozás során és a bíróság előkészítő ülésén is teljeskörűen beismerte, amely nyilatkozatát a bíróság elfogadta, mert azt az eljárás iratai minden kétséget kizáróan alátámasztják. Mind­ezért a vádlottat a Szekszárdi Járásbíróság tíz hónap fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre és száznyolcvan napi tétel pénzbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság két év hat hónap próbaidőre felfüggesztette. A bíróság megállapította, hogy amennyiben a szabadságvesztés végrehajtásra kerülne, akkor a vádlott a büntetés kétharmadának a letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra. Ha a kiszabott 180 ezer forint pénzbüntetést a férfi nem fizetné meg, akkor azt fogházban letöltendő szabadságvesztésre kell átváltoztatni oly módon, hogy egy napi tétel összegének egy nap fogházbüntetés felel meg. A pénzbüntetés megfizetésére 12 havi részletfizetést engedélyezett a bíróság. Amennyiben a vádlott egy havi összeg befizetését elmulasztaná, úgy a hátralévő rész egy összegben válik esedékessé.

Arra is kötelezték a vádlottat, hogy az államnak 15 ezer forint mérsékelt eljárási illetéket, a sértettnek pedig az okozott kár teljes összegét fizesse meg. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Volt büntetve más ügyek miatt

A vádlott nőtlen, szakmunkás, kiskorú gyermeke nincs, nagymamájával él egy háztartásban, az édesanyja meghalt, az apjával még soha nem találkozott. Magas vérnyomásos betegségben szenved, amelyre gyógyszereket szed, emellett depresszióval is kezelik. Ugyanakkor többszörösen büntetett előéletű, elítélték már közokirat-hamisítás, kétszer ittas járművezetés és zártörés miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában