vádemelés

2019.06.08. 16:00

Gyereknek is adott el pszichoaktív anyagot

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, kereskedés miatt emelt vádat egy 20 éves decsi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a férfi 2016 nyarától 2018 őszéig úgynevezett ZEN-es cigarettát hozott forgalomba. A cigarettákban lévő hatóanyag a vádbeli időszakban pszichoaktív anyagnak minősült. A vádlott a fenti időszakban legalább 30 esetben, legalább 30 gramm ilyen hatóanyagot tartalmazó cigarettát adott el egy szekszárdi férfinak, aki ezeket nagyrészt elfogyasztotta.

A férfi 2017. augusztus 30-án ismert meg egy másik szekszárdi férfit, akinek még aznap eladott új pszichoaktív anyagot tartalmazó cigarettát, majd ezt követően rendszeresen adott el a férfinak ebből a tiltott anyagból alkalmanként 2-3 gramm mennyiségben.

Amikor 2018 elejétől szeptember 13-ig a vádlott Szekszárdon lakott, legalább 15 alkalommal adott el ilyen anyagot tartalmazó cigarettát egy akkor 14 éves gyereknek és egy másik 18 évesnél fiatalabb fiúnak is legalább 2-3 alkalommal. Az eladott anyagokért a vádbeli időszakban több mint 400 ezer forintot kapott.

A férfi büntetett előéletű, korábban is kábítószerrel illetve új pszichoaktív anyaggal kapcsolatos bűncselekmények miatt állt bíróság előtt. A vádbeli bűncselekményeket részben a korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének próbaideje alatt követte el. Mindezek miatt az ügyészség vele szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, a közügyek gyakorlásától eltiltását, vagyon­elkobzást, valamint a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelését szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában