vádemelés

2020.05.13. 08:10

Kitették az utcára a megvert, eszméletlen férfit

A Tolna Megyei Főügyészség egy bántalmazót életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, további két személyt segítségnyújtás elmulasztásának vétségével vádol.

TEOL

Fotó: Shutterstock illusztráció

A vádirati tényállás szerint a 22 éves vádlott 2019. szeptember 3-án délután ittas állapotban Izményben az utcán kiabálva szidalmazta azt az 55 éves férfit, a sértettet, aki egyébként a családjával szoros, barátinak tekinthető kapcsolatban volt. Majd legalább három alkalommal, ebből kétszer igen nagy erővel jobb öklével arcon ütötte a vele szemben álló sértettet, aki többszörös töréses sérüléseket szenvedett, a harmadik ökölütés után pedig nekiesett egy kerítésnek, majd hanyatt esett, a fejét is beütötte és elveszítette az eszméletét. Az elszenvedett sérülésektől közvetlen életveszélyes állapotba került – tette közzé a Tolna Megyei Főügyészség.

A magatehetetlen sértettet a vádlott az időközben helyszínre érkező édesapja segítségével elvitte az utóbbi több háznyi távolságra lévő lakóházához, és annak udvarán a bejárat előtt lefektette a földre. A vádlott, az édesapja és annak felesége vízzel lelocsolták a sértettet, de ő nem tért eszméletére. A vádlott el is hagyta a helyszínt, édesapja és annak felesége pedig a kommunikálni képtelen, láthatóan és egyértelműen segítségre szoruló sértettet – ahelyett, hogy orvosi segítséget vagy mentőt hívtak volna – megfogták, és kivitték a házuk elé az utcára, ahol nekitámasztották a kerítésnek és magára hagyták. Végül az egyik szomszéd értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Az ügyészség a bántalmazó, jelenleg is letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő 22 éves vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és a közügyek gyakorlásától eltiltását, míg a másik két vádlott esetében felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában