rendőrségi hírek

2020.05.08. 07:43

Rémhírt terjesztett közösségi oldalán a nő, elfogták

A bonyhádi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt az 52 éves aparhanti nőt, aki arról írt közösségi oldalán, hogy az országban több egészségügyi intézményt rövidesen bezárnak.

TEOL

Forrás: Shutterstock

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást rémhírterjesztés bűntett gyanúja miatt április 27-én az egyik közintézmény feljelentése alapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő az egyik közösségi oldalon, a saját profiloldalán – nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben – egészségügyi intézmények bezárásáról olyan valótlan tényeket tartalmazó szöveget írt ki, amely alkalmas arra, hogy az emberek nagyobb csoportjában zavart, valamint nyugtalanságot keltsen. A bejegyzés továbbá alkalmas arra is, hogy az ellátórendszerbe vetett közbizalmat megingassa.

A bonyhádi nyomozók rémhírterjesztés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt május 7-én gyanúsítottként hallgatták ki az 52 éves aparhanti nőt, aki a valótlan tényeket tartalmazó bejegyzést közzétette, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában