elismerés

2020.05.17. 11:30

Új csillagot érdemelt az őrsparancsnok

Soron kívüli előléptetéssel – egy újabb „ezüst csillaggal” – ismerte el az országos rendőrfőkapitány a Tolnai Rendőrőrs parancsnoka, Wiesner Csaba elmúlt két évi teljesítményét.

Steinbach Zsolt

Fotó: Mártonfai Dénes

Két éve, amikor megbízták a Tolnai Rendőrőrs irányításával, még századosi rangban (három arany csillag) szolgált és védett Wiesner Csaba. Az őrsparancsnok ma már alezredes (két ezüst csillag), miután a rendőrség napja alkalmából az országos rendőrfőkapitány soron kívül előléptette – „huzamosabb időn keresztül nyújtott kiemelkedő tevékenységéért”.

Meglepetésként érte az elismerés, amit természetesen nagy megtiszteltetésként élt meg – árulta el az őrsparancsnok. Nem utolsósorban azért is, mert a szekszárdi rendőrkapitány és a megyei főkapitány javaslatára történt az előléptetése.

Wiesner Csaba 2018 májusától irányítja a tolnai rendőrőrsöt. 2004-ben kezdődött rend­őri pályafutása szinte teljes egészében a tolnai őrshöz kötődik, volt parancsnokhelyettes is, úgyhogy a vezetői munka igazán nagy újdonságot nem tartogatott számára. Olyan szempontból viszont nem volt könnyű dolga, hogy a korábbi tolnai vezető, Csorba Szilárd magasra tette a lécet. Az elvárás Wiesner Csaba felé az őrs addigi magas színvonalú munkájának folytatása volt.

Aminek sikerült is megfelelnie. Ezt nemcsak a főkapitányi elismerés bizonyítja, hanem a rendőri munka minőségét fémjelző tények is. Így például az, hogy csökkent az összes regisztrált bűncselekmény száma az őrs hatásköréhez tartozó négy településen. Hogy javult a Tolnai járásban legjellemzőbb, vagyon elleni bűncselekmények felderítési aránya. Vagy, hogy tavaly a balesetek száma is csökkent a járás területén, halálos baleset pedig nem történt. Mindez a parancsnok szerint jórészt a fokozottabb rend­őri jelenlétnek, a „látható rend­őrségnek” köszönhető. A színvonalas munkához pedig a feltételek is biztosítottak: a felsőbb rendőri szervektől érkező szakirányítástól a jó állapotú járműállományon, a számítógépes ellátottságon át az őrs épületében kialakított „élhető” munkakörülményekig.

A járványhelyzetből adódó új feladatokról elmondta: kirívó esetek, súlyosabb szabálysértések nem történtek a Tolnai járásban. Az emberek zöme megértette, hogy a lakosság védelmében születtek a korlátozó határozatok, amelyeket általában tiszteletben is tartottak.

Bár a rendőrségnél dolgozók feladatai akár viszonylag rövid időn belül is változhatnak, Wiesner Csaba szívesen maradna a jelenlegi beosztásában. – Szeretek a tolnai őrsön, a Tolnai járásban dolgozni. A jelenlegi munkám szakmailag kielégítő, egyelőre nem vágyom más feladatra, a Tolnai Rendőrőrs parancsnokaként szeretnék megfelelni az elvárásoknak és tenni a dolgomat, a kollégáimmal együtt – fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy megnövekedett feladatai miatt idén még csak egyszer tudott hódolni egyik kedvenc időtöltésének, a horgászatnak. De megpróbál majd több időt szakítani erre is. Már csak tizenkét éves fia kedvéért is, aki szintén nagy horgász.

Ez az elismerés az összetartó munkahelyi közösség egészét dicséri

Wiesner Csaba az elmúlt két évben a legnehezebbnek a rendőri állomány megtartását nevezte. Ez is sikerült, hiszen Tolnán minimális volt a leszerelés.

Az alezredes szerint ez annak is köszönhető, hogy sikerült megfelelő munkakörülményeket teremteni, a munkahelyi légkör – amennyiben egy fegyveres testületnél lehet ilyenről beszélni – szinte családias. A parancsnok igyekszik humánusan, szociális érzékenységgel kezelni a kollégái problémáit, akik akár magánjellegű gondjaikkal is fordulhatnak felettesükhöz.

Wiesner Csaba szerint a mostani elismerés is az összetartó munkahelyi közösség egészét dicséri, az eredményekhez az őrs minden dolgozója hozzájárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában