összefoglaló

2020.09.15. 15:07

Tűzesetekhez, műszaki mentésekhez riasztották a tűzoltókat

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói – összegezte a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TEOL

Fotó: TMKI

Tűzesetek: Reggel a Baranya megyei Szalatnakra segítségnyújtásra riasztották a bonyhádi hivatásos tűzoltókat, ahol egy száz négyzetméteres, lángokban álló istálló oltásánál avatkoztak be.

Műszaki mentések: A reggeli órákban egy járműforgalmat veszélyeztető, nagy méretű leszakadt faághoz riasztották a tűzoltókat Mözsön, a Szent István utcába. A műszaki mentéshez érkezett tolnai önkormányzati tűzoltó egységek egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a forgalmi akadályt képező fát.

Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es út hetedik kilométerszelvényénél. Az autóban egy fő utazott, aki önerőből hagyta el a járművét. A műszaki mentéshez a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két fecskendőjét riasztották. A beavatkozásban részt vevő rajok áramtalanították a gépkocsit. A helyszínen félpályás útzár volt érvényben. A gépkocsit autómentő szállította el.

Délután egy munkagép középnyomású gázvezetéket vágott át Dombóváron. A helyszínre a rendőrség, a gázszolgáltató és az áramszolgáltató szakemberi mellett a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik folyamatosan gázkoncentráció méréseket végzek. Az érintett utcát lezárták és lakosságvédelmi intézkedés keretében tájékoztatták a lakosságot. A gázszolgáltató szakemberei a sérült részt kiszakaszolták, majd csőszorítóval elszorították.

Segítségnyújtás Bács-Kiskun megyében

Kedden, a kora hajnali órákban egy kigyulladt szeméttelephez riasztották a szekszárdi tűzoltókat Vaskútra, ahol kommunális hulladék égett körülbelül hatszáz négyzetméteren. A szekszárdi tűzoltó egységek három vízágyúval és három szerelt vízsugárral kezdtek neki a hosszan elhúzódó tűzoltási beavatkozásnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában