ügyészségi hírek

2020.10.13. 08:14

Vádat emeltek a temetői gázoló ügyében

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A Szekszárdi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a 38 éves férfi ellen, aki 2019. május 24-én kora délután nappali, jó látási viszonyok között Szekszárdon az egyik temetőben, közforgalom elől elzárt területen egy zárt felépítményű tehergépkocsival hátramenet közben elütötte az ott gyalogosan közlekedő 71 éves sértettet.

A vádlott a tolatást nem a kellő figyelem és körültekintés mellett végezte, illetve irányító személy közreműködését sem vette igénybe. Ezzel a KRESZ-nek a hátramenet végzésére vonatkozó szabályait megszegte.

A tolatás során a tehergépkocsi jobb oldali hátsó raktér-ajtajával nekiütközött a mögötte, a tolatás irányával megegyező irányban az úttesten haladó sértettnek, aki ettől a gépjármű mögé illetve alá esett az úttestre, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és pénzbüntetést kiszabását, valamint a közúti járművek vezetésétől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatta portálunkat Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában