rendőrségi hírek

2021.06.29. 14:00

Bűnmegelőzés az Olvasótáborban

Játszva tanultak a gyerekek a Bonyhádi Rendőrkapitányság és a Solymár Imre Városi Könyvtár nyári táborában.

A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár Olvasótáborába kapott meghívást Baranyai Brigitta rendőr őrnagy a Bonyhádi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója. A program június 21-e és 25-e között került megrendezésre, ahol általános iskolás gyermekek számára tartott élménypedagógiai módszerekkel bűnmegelőzési előadásokat.

Az idei év különlegessége volt, hogy Kovács Attila alias Holden Rose gyerekkönyvíró is egész héten az olvasótábor vendége volt. Könyveinek főszereplői különböző rejtélyes, veszélyes kalandokba keverednek, nyomoznak titkok, furcsa körülmények miatt.

A táborozók a bűnmegelőzési szakemberrel közösen egy kicsit nyomozókká válhattak, feladatokat oldottak meg, élménypedagógiában használt játékokkal ismerkedtek meg.

A játékok mellett fontos szerepet kapott a prevenciós tevékenység is. Bűnmegelőzési témájú filmeket néztek meg, interaktív foglalkozásokon vettek részt, mindezt annak érdekében, hogy a rájuk leselkedő veszélyeket elkerülhessék, megelőzhessék, ha bűncselekmény áldozataivá válnak merjenek, tudjanak segítséget kérni.

Színes és változatos programokkal készültek, a 33 gyermek pedig aktív résztvevője volt a foglalkozásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában