elkötöttek egy furgont

2021.06.17. 10:20

Unatkoztak a fiatalok, de gyalogolni nem akartak

A nagydorogi rendőrök egy nap alatt elfogták azt a három tizenéves fiút, akik Györkönyből vittek el egy furgont, mert kocsikázni akartak. Ráadásként leszerelték és eldobták a rendszámtáblákat, valamint a jármű indítókulcsát is.

TEOL

Forrás: TMRFK

Egy györkönyi férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki június 13-án az éjszakai órákban ellopta az utcán álló, a család tulajdonában levő Fiat típusú kisteherautót. A Nagydorogi Rendőrőrs munkatársai azonnal adatgyűjtésbe és az elkövető felkutatásába kezdtek. Alig egy napon belül azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, három tizenéves fiatalt – adott hírt az esetről a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók előállították és elszámoltatták a fiúkat. A 18 és 17 éves nagydorogi, valamint a 15 éves pálfai fiatal elmondta, hogy unatkoztak, ezért gyalog Nagydorogról átmentek Györkönybe. Haza már nem akartak gyalogolni, ezért egyikük kitalálta, hogy keres egy autót, amivel hazamennek. Egy ház előtt meglátták a furgont, melyben benne volt a kulcsa.

A 15 éves fiú elindította a járművet és kocsikázni indultak. Egyikük kitalálta, hogy szereljék le a rendszámokat is. Ketten le is vették mindkét hatósági jelzést, majd eldobták azokat. A sofőr végül lesodródott a töltésről, melyen haladtak, így a fiúk a járművet otthagyták. Egyikük kivett egy mobiltelefont, másikuk pedig egy zsebkést is a járműből, mielőtt hazamentek.

Fotó: TMRFK

A rendőrök mindhármukat jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendszámtáblát leszerelő 15 és 17 éves fiút egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésével is meggyanúsították a nagydorogi rendőrök.

A furgont a Sárvíz töltése mellett megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának a nyomozók. A rendőrök az elvitt telefont és a kést is lefoglalták az elkövetőktől.

Borítóképünk: Az elkötött autóval végül lesodródtak a töltésről, így azt otthagyták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában