rendőrségi hírek

2021.09.01. 15:08

Bódult állapotban vezetett, egy villanyoszlop állította meg

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 24 éves sükösdi férfival szemben folytattak, aki elfogását megelőzően el akart menekülni rendőrök elől. Az eljárás során kiderült, hogy szervezetében új pszichoaktív anyag volt, és bódultan ült volán mögé.

TEOL (Forrás: police.hu)

Forrás: police.hu

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, egy személygépkocsit és annak vezetőjét akarták ellenőrizni még tavaly november 5-én az éjszakai órákban a Baranya megyei járőrök. Az autó sofőrje a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott, és az M6-os autópályán egészen a bátaszéki lehajtóig menekült az egyenruhások elől. A jármű vezetője a Bátaszéki Rendőrőrs épülete előtt egy villanyoszlopnak hajtott. A férfit, miután gyalog menekült tovább, a rendőrök elfogták.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 24 éves sükösdi férfi egy osztrák rendszámú személygépkocsit vezetett, azonban az autó használatának jogszerűségét igazolni nem tudta. Az intézkedés során a járőrök megállapították azt is, hogy a sofőr jogosítvánnyal nem rendelkezik, és a vezetéstől is jogerősen eltiltották. A jármű átvizsgálása során a Tolna megyei rendőrök kábítószergyanús anyagot is találtak. A nyomozók az osztrák rendszámú személygépkocsit is lefoglalták.

Fotó: police.hu

A férfit a rendőrök előállították, elszámoltatták, majd meghallgatását követően őrizetbe vették az eltiltás hatálya alatti járművezetés elkövetése miatt. A Szekszárdi Rendőrkapitányságon büntetőeljárást is indítottak kábítószerrel visszaélés vétség és más bűncselekmény elkövetése miatt. A Baranya megyei rendőrök szintén feljelentették a 24 éves sofőrt az általa elkövetett számos közlekedési szabályszegés és a kijárási korlátozás megsértése miatt.

Az ügy körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányságon vizsgálták. Az eljárás során bevont szakértők megállapították, hogy a férfi szervezetében új pszichoaktív anyag volt a vezetés közben. A nyomozók – a más bűncselekmények elkövetése miatt letartóztatásban levő – sükösdi férfit gyanúsítottként hallgatták ki járművezetés bódult állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt. Az elkövető elismerte, hogy vezetés közben és előtt is fogyasztott új pszichoaktív anyagot.

Fotó: police.hu

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek – számolt be az ügy fejleményeiről a police.hu szerdán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában