lopás

2021.11.10. 12:18

Két kocsira bezzeg futotta, de tüzelőre nem

Elfogtak egy 26 éves férfit, aki több alkalommal lopott fát egy alsónánai erdőből – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Forrás: TMRFK

Az utolsó alkalommal a lopott fával megrakott kocsijával megsüllyedt a sáros úton, akkor érték tetten, amikor egy másik autóval akarta a fát elvinni.

Egy szekszárdi férfi tett bejelentést november 9-én, hogy az Alsónána határában levő erdőből a korábban általa kivágott fát ismeretlen tettes a helyszínen feldarabolta és ellopta. A bejelentést követően a szekszárdi és a bátaszéki rendőrök az erdőterület szélén levő úton egy sárban megsüllyedt Fordot találtak, mely tele volt fával. Miközben az egyenruhások adatgyűjtést végeztek a helyszínen, egy sofőr jött arra egy Alfa Romeo-val. Igazoltatása során kiderült, hogy ő a tulajdonosa a megsüllyedt autónak is.

A 26 éves alsónánai férfit ezt követően előállították. Elszámoltatása során elismerte, hogy már több alkalommal is visszament az erdős területre, ahol az ott kivágott fát összedarabolta, majd hazaszállította. Elmondta, hogy tetten érése előtt is fát lopni volt, de az autója elsüllyedt a sáros úton, ezért a másik kocsijával ment vissza, hogy átpakolja a lerobbant járműből és hazavigye a fát.

A nyomozók a tolvaj otthonában tartott kutatás során az ellopott fa nagy részét lefoglalták. A rendőrök más bűncselekményből származó szőlőkarókat is találtak, melyekről a férfi elismerte, hogy azokat is úgy lopta el egy másik helyről.

A fatolvajnak lopás vétség elkövetése miatt kell felelnie.

Borítóképünkön a megsüllyedt Ford

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában