Orvhalászat

2022.02.06. 09:40

Nyakzó hálóra és haltetemekre bukkantak a Kutyatanyai-zsilipnél

A tolnai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy tolnai és egy bogyiszlói lakossal szemben folytattak orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

TEOL (Forrás: Police.hu)

Fotó: police.hu

A Bogyiszló külterületén található Kutyatanyai-zsiliptől érkezett bejelentés a rendőrségre még tavaly augusztus 27-én, a délelőtti órákban, miszerint a halászati őrök két férfit ellenőriztek, akiknél tiltott halászati eszközt és haltetemeket találtak. 

A kiérkező egyenruhások igazoltatták a két férfit, akik elszámoltatásuk során tagadták, hogy halásztak. Elmondásuk szerint a nyakzó hálót és a halakat találták a közeli vízterületen. A rendőrök a bizonyítékokat lefoglalták, majd a két férfit előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. A bejelentés kapcsán a tolnai rendőrök nyomozást indítottak orvhalászat vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – számolt be az ügy fejleményeiről a police.hu vasárnap reggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában