Tűzeset

2022.03.17. 13:28

Halálos tűzeset történt Mőcsényben

Életét vesztette egy idős férfi, miután csütörtökön dél környékén kigyulladt faháza Mőcsényben.

TEOL

Képünk illusztráció (Fotó: MW)

A katasztrófavédelemhez délután fél egy körül érkezett a jelzés, amely szerint Mőcsényben, a Palatinca utcában füstöl egy ház és valaki az épületben tartózkodik. A szomszéd megpróbált bejutni, azonban a nagy füst miatt ez nem sikerült – tájékoztatott közleményben a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

 

Négy járművel tizennégy tűzoltó vonult a helyszínre, ahol egy harminchat négyzetméteres, faszerkezetű ház füstölt. Az egységek kiérkezésekor már nem voltak lángok, a nappaliban egy fotel és annak környezete izzott. A tűzoltók megszüntették az izzást, és két gázpalackot is kivittek az épületből. Munkálatok közben megtalálták ház idős lakóján azonban már nem lehetett segíteni, a helyszínen meghalt.

 

A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

 

A halálos lakástüzek áldozatai gyakran egyedül élő idős emberek, akik mire észreveszik, hogy tűz keletkezett, már végzetes füstmérgezést szenvedtek. Egy füstérzékelő a hangos sípolásával felhívja az ember figyelmét a veszélyre, így megelőzhetőek a füstmérgezések és a hasonló tragédiák – figyelmeztetett a katasztrófavédelem.

 

Mint azt megírtuk, szerda késő délután egy tanya gyulladt ki Szekszárdon, a Kalász utcában. Az esethez riasztott szekszárdi és bonyhádi hivatásos tűzoltók előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat.

 

Vasárnap pedig a szekszárdi Remete utcába riasztották a helyi tűzoltókat, akik egy járművel vonultak a helyszínre. Mint kiderült, egy idős férfi felsőruházata gyulladt meg főzés közben, ami az életébe került. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában