Szomorú hétvége

2022.05.02. 18:10

Két halálos balesethez is riasztották a tűzoltókat

Nyolc műszaki mentés mellett hat kisebb szabadtéri tűzeset adott munkát megyénk tűzoltóinak az elmúlt napokban.

Két mentőhelikopter is érkezett a 61-es úton történt balesethez, de két emberen már nem lehetett segíteni (Fotó: Dombővári HTP)

Mint arról korábban a teol.hu is beszámolt, Két személygépkocsi ütközött frontálisan a 61-es számú főút 84. kilométerszelvényénél, Dombóvár és Dalmand között április 28-án délelőtt. A gépkocsik két-két utasát a dombóvári, sásdi és kaposvári hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsokból. A baleset helyszínére két mentőhelikopter is érkezett, a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A karambol következtében az egyik jármű mindkét utasa életét vesztette.

Dombóvár és Dalmand között két autó ütközött (Fotó: Dombóvári HTP)

Április 29-én három személyautó karambolozott Kocsolán, a 61-es számú főút, 73. kilométerszelvényénél. Az utasok önerejükből hagyták el a járműveket. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az autókat.

Május elsején, az éjjeli órákban két út szélén parkoló autónak ütközött egy kisbusz Döbröközön, a Külső utcában. A baleset következtében a kisbusz egy, az út szélétől 10 méterre található családi ház falazata, kerítése és egy villanyoszlop között, 45 fokos szögben, megdőlve, instabilan állt meg. A műszaki mentéshez riasztott dombóvári és pécsi tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a pécsi daru segítségével emelték ki a járművet. Az érintett elektromos közműszolgáltató szakemberei áramtalanították a felsővezetéket, a balesetben érintett gépjármű sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Felborult egy személyautó vasárnap délután Faddon, a sertéstelepi úton. A járműben összesen öten utaztak, akik közül négyen súlyos sérüléseket szenvedtek. A faddi önkéntes és tolnai önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelést követően letolták a szilárd útburkolatról.

Forrás: Tolna MKI

A 6-os számú főút 169. kilométerszelvényénél, Mecseknádasd közelében egy motor ütközött egy személyautóval vasárnap, a délutáni órákban. A baleset következtében a motoros a helyszínen életét vesztette, a gépkocsi utasai nem sérültek meg. A bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet és a forgalom irányításában vettek részt. A rendőrségi helyszínelés idejére az utat teljes szélességében lezárták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában