Jogerős ítélet

2022.05.20. 10:20

Négy év börtönre ítélték a zsaroló nőt

Jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Szekszárdi Törvényszék csütörtökön egy 42 éves nagydorogi nőt, aki bántalmazott egy szintén nagydorogi férfit, és zsarolta és fenyegette annak élettársát.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A törvényszék közleménye szerint az elítélt 2020. április 16-án megjelent a férfi otthonában, és nehezményezte, hogy őt „kibeszélte”, ezért többször ököllel arcon ütötte. Ezután a férfi élettársától 200 ezer forintot követelt kártérítésként a vélelmezett sérelmek fejében.
A nő 2020. április és június között többször kereste a sértettet azzal, hogy fizesse ki a követelt összeget, és megfenyegette, hogy ha nem fizet, „elveszi a családi házát, intenzívre teszi, kitöri a gerincét, megveri, kitapossa a belét, kórházba juttatja, elvágja a torkát". A sértett nő több alkalommal letiltotta a zsaroló telefonszámát, aki ezután a sértett családtagjain keresztül gyakorolt nyomást rá.

Az elítélt eközben 800 ezer forintra emelte a követelését; a fenyegetések hatására 2020. május 10. után a sértett nő 110 ezer forintot ki is fizetett neki. Az elkövető június 6-án családtagjaival megjelent a sértett munkahelyén, akit arra utasított, hogy tegyen tartozáselismerő nyilatkozatot. A nő ebben vállalta, hogy a „tartozása” fejében lakóházát a zsaroló tulajdonába adja.

A Szekszárdi Törvényszék a zsarolás és a folytatólagosan elkövetett önbíráskodás mellett – más ügyben elkövetett – jármű önkényes elvétele, lopás, ittas járművezetés és testi sértés miatt is bűnösnek mondta ki a nőt, akit négy évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, illetve egy év két hónapra a járművezetéstől – tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában