Illegális migráció

2022.07.04. 16:35

Tolnában ért véget a grúz embercsempész útja

A Paksi Autópálya Alosztály egyenruhásai az M6-os autópálya és a 631-es út csomópontjában ellenőrizték a járművet, melynek rakterében 17 illegális migránst szállított a sofőr.

TEOL

Gyerekek és nők is voltak a 17 fős migráns csapatban (Fotó: TMRFK)

A Tolna megyei rendőrök július 4-én 15 óra 25 perckor – saját észlelés alapján – állítottak meg egy lengyel rendszámú furgont Szedres térségében, melyet egy 39 éves grúz férfi vezetett. Az embercsempész a jármű csomagterében 17 illegális migránst szállított – olvasható a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.  

A külföldiek kurdnak és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a grúz sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak, amely alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában