Ebek harmincadja

2022.09.29. 11:00

A kutyáinak szánta az ellopott szarvas húsát

Hivatalból indult eljárás a Tamási Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki 2022. szeptember 22-én ellopott egy elpusztult szarvastehén tetemet a gyönki határból.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A beszerzett információk alapján a rendőrök kivonultak egy gyönki házhoz, ahol a hátsó udvaron egy férfi már elkezdte megnyúzni a szarvast – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-kapitányság. Elszámoltatása során a férfi elmondta, hogy ő csak alkalmi munkát kért a házigazdától, arról nincs tudomása, honnan hozta a megbízója az állatot.

A házigazda elmondta, az egyik földjén végzett vadkár megelőzést, amikor a villanypásztor alatt, annak drótjára "felakasztva" találta az elpusztult szarvastehenet. Azt gondolta, a kutyáival megeteti majd, így elszállította. A férfit lopás vétség gyanúja miatt előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, mely során elismerte, hogy engedély nélkül vitte el az elpusztult állatot.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában