Vádemelés

2022.09.08. 12:30

Kábítószert fogyasztott a férfi vezetést előtt

A Szekszárdi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 31 éves férfi ellen, aki 2009. óta rendelkezik vezetői engedéllyel több járműkategóriára.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

A vádlott 2021. május 21-én hajnalban „pico” néven ismert kábítószert fogyasztott, melyet korábban egy ismeretlen személytől szerzett be. Kora délután az M9-es autóúton úgy vezetett egy kistehergépkocsit, hogy a szervezetében bódító hatású kábítószer volt. A vezetés során a rendőrjárőrök tetten érték, igazoltatták. A vádlott szervezetéből amfetamin és metamfetamin mutattak ki, melyek kábítószernek minősülnek. Emellett a vádlottól a kábítószer fogyasztás során használt eszközöket foglaltak le.

Magatartásával a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, aki a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol sem, ezért vele szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől határozott időre eltiltását, valamint a tőle lefoglalt anyagot és eszközök megsemmisítésének elrendelését  szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában