Közhasznú szervezet

2022.10.20. 13:56

Nagyban hozzájárulnak a polgárok biztonságának fokozásához

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott otthont a napokban megtartott Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület (RSOE) megyei taggyűlésének.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: thanongsak kongtong

A hibrid módon megtartott eseményen Dobai Sándor, az RSOE elnöke, Rába Lajos az RSOE elnöki tanácsadója, valamint Polyák András György az RSOE junior koordinátora és titkára az online térben, a Tolna megyei tagszervezet harminchárom fős létszámából huszonegy tag jelenlétével képviseltette magát – tájékoztatott honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A taggyűlésen Dr. Ackermann Zsuzsanna, az egyesület Tolna megyei titkára köszöntötte a megjelenteket, majd előadásában visszatekintett az idei évben negyven évessé vált RSOE történetére. Elmondta, hogy a közfeladatot ellátó, közhasznú, nonprofit társadalmi szervezet több mint ezer fős taglétszámmal és 30 tagszervezettel rendelkezik. Az RSOE számos olyan tevékenységet lát el, amelynek segítségével nagyban hozzájárulhat az állampolgárok biztonságának fokozásához, a katasztrófavédelem központi szervének megbízásából viharjelző rendszereket is üzemeltet. 

Az egyesület hosszú évek óta foglalkozik különféle mobilalkalmazások, szoftverek fejlesztésével, többek között a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) és TAVIHAR ingyenes tájékoztató alkalmazások mobil eszközökön már futtatható változatának fejlesztésével.

Az előadást követően Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok hozzászólásában felvázolta az elmúlt egy év közösen végzett munkáját, annak eredményeit. Dobai Sándor, az RSOE elnöke a taggyűlési beszámolót kiegészítve az egyesület töretlen fejlődését, a digitális kor kihívásaihoz való rugalmas alkalmazkodását és a folyamatos megújulást emelte ki. 

Zárásként a résztvevők megvitatták az utóbbi évek szakmai tapasztalatait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában