Halálos szerencsétlenség

2022.10.03. 08:31

Tragikus kimenetelű tűz volt Gánton: ember és kutya is életét vesztette

Vasárnap késő este érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Fejér megyei Gánt külterületén holttestet találtak egy hétvégi házban - tudtuk meg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A szomszédos Fejér megyében a székesfehérvári tűzoltók vonultak a Gánti úton lévő házhoz, tűzoltói beavatkozásra azonban már nem volt szükség. A ház étkezőjében egy korábbi tűz nyomai voltak, egy asztalon lévő informatikai eszközök és vezetékek égtek. A tűzben egy ember életét vesztette, aki nagy valószínűséggel füstmérgezést szenvedett. A helyszínen egy kutya is elpusztult.

A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem vizsgálja. A legtöbb tragikus kimenetelű lakástűznél nem a lángok, hanem a mérgező füst szed áldozatot. A hasonló esetek elkerülése érdekében ajánlott beszerezni otthonra egy füstérzékelőt, amely a szoba közepén a plafonra szerelve a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő kimenekülni és a tűzoltókat értesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában