Olcsón semmit

2022.12.18. 14:59

Elfogták a dunaföldvári és kiskőrösi csalót

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai vádemelést javasolnak két fiatal férfi ellen, akik jóhiszemű embereket vertek át.

Munkatársunktól

A kép illusztráció. (Fotó: MW)

Egy kecskeméti férfi még idén január 16-án az egyik internetes portálon ráakadt egy kedvező árban lévő számítógépes játékra. Rögtön le is csapott az olcsó termékre, és az eladónak elutalt 5.000 forint előleget, aki ez után elérhetetlenné vált, és a játékot sem küldte el a vevőnek.

A sértett feljelentést tett a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, és a nyomozók az elmondottak alapján már gyanították, hogy a valótlan hirdetésnek nem ő az egyetlen áldozata. Az adatbázist átfésülve sorra megtalálták azokat, akik hasonló módon váltak a csalássorozat áldozatává. A zsaruk listáján az ország minden tájékáról mintegy 71 sértettet szerepel; ők nem létező termékekért néhány ezer forinttól több tízezer forintig terjedő összeget utaltak át egy 24 éves dunaföldvári lakosnak és 21 éves kiskőrösi bűntársának.

A duó 2020 januárjától játékkonzolt, telefont, számítógépes termékeket hirdetett meg kedvező áron egy internetes portálon. A jóhiszemű vevők a vételárat – vagy legalábbis a postaköltséget – elutalták a férfiak által megadott számlaszámra, ám a kifizetett holmit soha nem kapták meg.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a sértettek felkutatását és kihallgatását követően a csalásból élő fiatalokat elfogták és őrizetbe vették. A 71 rendbeli csalás bűntettével gyanúsítható társtettesek ügyében a nyomozás befejeződött, így az iratokat átadták az ügyészségnek. A jelenleg más ügyben börtönbüntetésüket töltő gyanúsítottak ügyében a rendőrök vádemelést javasolnak.

A pórul járt megrendelők közül jónéhányan a karácsonyi időszakban csaptak le az olcsónak tűnő, végül annál többe kerülő, soha meg nem kapott árucikkekre. (Forrás: duol.hu)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában