Kék hírek

2023.01.30. 14:01

Frissen levágott szarvasfej lapult a csomagtartóban

Kölesden igazoltattak a szekszárdi egyenruhások, amikor egy ellenőrzött autó csomagterében egy frissen levágott dámbikafejet találtak.

TEOL

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának körzeti megbízottjai január 29-én, vasárnap délután állítottak meg egy 23 éves helyi férfi vezette autót Kölesden. A közúti ellenőrzés során a csomagtartóból egy trófeás fej került elő, amiről később kiderült, hogy egy Varsád környékén talált szarvas tetemről vágta le a sofőr egyik ismerőse.

Az illetékes vadásztársaság képviselője, valamint a Tolna Vármegyei Kormányhivatal vadászati-halászati felügyelője is megjelent és szemrevételezte a trófeát. Elmondták, hogy egy feltehetően több napja elpusztult, hozzávetőlegesen 2-3 éves dámbika fejét találták meg a rendőrök. Értéke nagyjából 400.000 forint, mely lopási kár így megtérült a vadásztársaságnak.

Az igazoltatott fiatalember elmondta, gombászni indultak a területre, ott találták a tetemet. Nem gondolták, hogy bűncselekményt követnek el azzal, ha a trófeás fejet levágják és hazaviszik.

Társa – egy 33 éves kistormási férfi – lakásán kutatást tartottak a tamási nyomozók, majd mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétsége miatt, mely során egybehangzóan beismerő vallomást tettek – olvasható a TVRFK közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában