Emberkereskedelem

2023.01.18. 15:30

Munkára kényszerítette és bántalmazta is várandós élettársát

A Baranya Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatal férfi ellen, aki állapotos élettársát rendszeresen bántalmazta, munkavégzésre kényszerítette, bérét pedig elvette.

BAMA/ ZS. J.

A férfi italozó életmódot folytatott, a nővel agresszíven viselkedett, többször szidalmazta és megütötte (Képünk illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A férfi 2020 novemberében ismerkedett meg a nővel, aki egy idő után hozzá költözött, majd élettársi kapcsolatot létesítettek. A fiatal férfi italozó életmódot folytatott, a nővel agresszíven viselkedett, többször szidalmazta és megütötte.

A férfi tavaly júniusban felszólította a terhessége hetedik hónapjában járó nőt, hogy másnap menjen napszámba, mezőgazdasági munkát végezni. A nő tiltakozott, ezen a férfi feldühödött és arcon ütötte. A nő a bántalmazás miatt elment dolgozni, aznapi munkabérét a férfi elvette tőle.

A nő félt a férfitól, ezért 2022 júniusában többször elment dolgozni úgy, hogy munkabérét minden alkalommal a férfi elvette tőle. A férfi arra is felszólította a nőt, hogy dolgozzon külföldön prostituáltként, és amikor a nő ezt visszautasította, megütötte. A férfi több alkalommal bántalmazta a terhes nőt. A nő megpróbáltatásainak az vetett véget, hogy ismerőséhez menekült, akivel értesítették a családsegítő szolgálatot.

A férfi cselekménye emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének minősül, aminek a büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A jelenleg is letartóztatásban levő vádlott büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában