Fokozott ellenőrzés

2023.02.10. 11:47

Száznál is több szabálysértővel szemben intézkedtek pár óra alatt Tolnában

Száztizenhárom szabálysértővel szemben intézkedtek néhány óra leforgása alatt a rendőrök csütörtökön Tolna vármegye útjain – tájékoztatott pénteken közleményben a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Mint azt írták, a főkapitányság illetékességi területén az elmúlt időszakban egyre gyakoribbá vált az agresszív járművezetői magatartás. A balesetek több mint fele még mindig azért történik az utakon, mert a sofőrök nem megfelelően választják meg sebességüket. A balesetek elkerülése érdekében február 9-én fokozott rendőri jelenléttel szerveztek ellenőrzést a vármegye teljes területén. A rendőrök ezúttal is alapvetően a gyorshajtók kiszűrésére koncentráltak.

Fotó: Police.hu

A néhány órás akció során száztizenhárom szabálysértővel szemben intézkedtek az egyenruhások. Harmincketten jóval többel haladtak, mint a megengedett legnagyobb sebesség.  Közülük huszonhárom sofőrt meg is állítottak a rendőrök. 

Az egyik legkirívóbb gyorshajtást délelőtt rögzítették Kétyen, ahol az 50 km/h-s megengedett sebesség helyett 91 km/h-s sebességgel haladt az autós.  Hetven járművezető helyszíni bírságot kapott az általa elkövetett szabálysértés miatt.  Akadt egy olyan sofőr is, aki alkohol fogyasztása után ült volán mögé. Csekélyebb súlyú szabályszegés miatt tíz autót figyelmeztetésben részesítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában