Hajdan

2023.03.04. 14:14

Nyolc szarvasmarha égett bent egy dúzsi istállóban

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

60 ÉVE „tovább fokozódott a belvízveszély Tolna megye területén. Faddon és Mözsön is be kellett avatkozni a tűzoltóknak, mert olyan nagy mennyiségű hólé gyűlt össze. Simontornyán az új telep egyes részeit 70-80 centis víz árasztotta el. A Kapos vízszintje 60 centimétert emelkedett, napközben tovább áradt, de még nem vált szükségessé az árvízkészültség elrendelése.”

60 ÉVE „halálos végű szerencsétlenség történt a keszőhidegkúti vasútállomáson. Az egyik tolató tehervonat elütötte I. A. gerjeni lakost, a szekszárdi AKÖV rakodómunkását. A vonat valósággal kettészelte a szerencsétlen embert.”

60 ÉVE lángba borult egy dúzsi ház istállója és pajtája. „A 25 méter hosszúságú, cseréptetős istállóban nyolc, egyenként 4-5 mázsás növendék-szarvasmarha volt. A tűz színhelyére elsőnek a dúzsi önkéntes tűzoltók vonultak ki, de rövidesen segítségükre siettek a dombóvári állami tűzoltók is. Együttes erőfeszítéssel sikerült a tüzet lokalizálni, mielőtt a szomszédos épületekre is átterjedt volna, de az állatokat kimenteni már nem tudták.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában