Eljárás

2023.03.06. 11:41

Tolnai zsaruk találták meg az előző nap Ausztriában ellopott motort

Eljárás indult a Tamási Rendőrkapitányságon két medgyespusztai férfi ellen, akik elloptak egy motort Ausztriában – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

TEOL

Hivatalból indult eljárás 2022. október 26-án, amikor a tamási nyomozók egy medgyespusztai portán végzett adatgyűjtés során egy nagyjából egymillió forint értékű Honda CRF450-es motort találtak, melynek vázszáma hiányos volt. Az ingatlanban lakó férfiak elmondták, Kölnben vették a kétkerekűt 400 euróért, de az adás-vételről semmilyen dokumentummal nem rendelkeztek.

Fotó: Police

Az ügyben végzett adatgyűjtés során sikerült megállapítani a motor vázszámát, majd az is kiderült, hogy az osztrák rendőrség körözést adott ki a járműre, mivel azt ismeretlenek előző éjjel egy linzi parkolóból lopták el.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során az egy lakcímen élő 29 és 22 éves férfiak beismerő vallomást tettek. Elmondták, a kérdéses időszakban lomizásból éltek. Németország és Ausztria területén próbáltak szemétbe kirakott, de még használható tárgyakat összegyűjteni, majd itthon eladni.

Linzben pihenni álltak meg akkor este, mikor feltűnt nekik a parkolóban leállított, rendszám nélküli krosszmotor. A hátsó kereke kerékpárzárral volt lezárva, azzal együtt rakták be a teherautójukba és rögtön el is indultak haza. Út közben egyikük még eltávolította a zárat a kerékről, hogy egy esetleges igazoltatáskor ne legyen feltűnő.

A motor tulajdonosát a napokban tanúként hallgatták ki az eljáró nyomozók. A fiatalember elmondta, tavaly október elején vásárolta a parkolóból ellopott Hondát 3500 euróért. Kihallgatását követőn a rendőrök átadták jogos tulajdonosának a korábban lefoglalt motort.

Az ügyben a vizsgálat folytatódik a Tamási Rendőrkapitányságon nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában