Vádemelés

2023.03.28. 16:27

Vásárolni ment, lopott bankkártyával távozott

Lopás vétsége, és vele halmazatban jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: John And Penny

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 30-án kora délután egy Szekszárdhoz közeli község főutcáján található élelmiszerboltban vásárolt. A vásárlást követően a vádlott az egyik bevásárlókosárban megtalálta egy előzőleg szintén ott vásárló nő, a sértett véletlenül ottfelejtett pénztárcáját. A vádlott a benne lévő bankkártyával és egy bevásárlókártyával együtt ellopta az ezerkétszáz forint értékű pénztárcát úgy, hogy azt észrevétlenül a saját, megvásárolt termékeihez fogta, majd távozott.

Később az ellopott dolgokat a bankkártya kivételével eldobta.

A vádlott valamivel később egy közeli településen a lopott kártyához tartozó bankszámláról két részletben összesen százötvenezer forintot levett. Összesen több mint százötvenegyezer forint kárt okozott, amiből a lefoglalással közel  száznegyvenkétezer forint megtérült.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség halmazati büntetésül közérdekű munka büntetést és a meg nem térült összeg erejéig vagyonelkobzást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában