Újraélesztés

2023.05.23. 17:18

Szabadnapos tűzoltó mentett életet Bonyhádon

Azonnal cselekedett az a bonyhádi szabadnapos tűzoltó, aki május 22-én, szolgálat után Bonyhádon, a Szabadság téren szokatlan jelenetnek volt szemtanúja – tette közzé Facebookon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

TEOL

Lovász Krisztián tűzoltó őrmester, a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója azt látta, hogy egy személygépkocsi az úttestet elhagyva zöld területre futott. A jármű utasa kiugrott az autóból és segítségért kiáltott, mivel a sofőr rosszul lett. Krisztián azonnal a gépkocsihoz sietett, ahol azt látta, hogy az eszméletlen férfi keringése és légzése is leállt. Kérte a közeli járókelőket, hogy tárcsázzák a 112-es központi segélyhívót.

Lovász Krisztián tűzoltó őrmester

Egy szabadnapos ápolónővel közösen megkezdték az előírásoknak megfelelő protokollt. Lélegeztetéssel és a keringést biztosító mellkasi kompresszióval gondoskodtak az eszméletlen férfi életben tartásáról. Kis idő elteltével ennek köszönhetően újra önállóan vette a levegőt, pulzusa kitapintható volt. 

 

Ezt követően a beteget stabil oldalfekvésbe helyezték, aki rövid időn belül ismételten nem mutatott életjeleket, ezért folytatták az újraélesztés protokollját, egészen a tűzoltó kollégák kiérkezéséig. A bonyhádi hivatásos tűzoltók átvették a sérültet és folytatták a mellkaskompressziót a mentőszolgálat helyszínre érkezéséig. A mentők stabilizálták beteg állapotát, majd kórházba szállították. Az idős férfi azóta jól van.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában