Vádirat

2023.07.05. 13:03

Elemelte a pénztárcát, amíg a sértett elpakolt

Pultról emelt el egy pénztárcát egy 43 éves férfi az egyik szekszárdi élelmiszerüzletben. A Szekszárdi Járási Ügyészség kisebb értékre, zsebtolvajlás útján, több közokirat és készpénzhelyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat ellene.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

A vádirat tartalmát dr. Kiss Yvette, Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője ismertette. Elmondta, hogy a vádlott március 20-án kora délután Szekszárdon egy élelmiszerüzletbe ment, ahol észrevette, hogy az egyik vevő a pultra helyezte a pénztárcáját, mialatt a bevásárlókosarából elpakolta a már megvásárolt árukat. A férfi a pulton közvetlenül a sértett mellett lévő pénztárcát elvette, és azzal együtt eltulajdonította a sértett benne lévő igazolványait, bankkártyáját, valamint közel 145 ezer forint készpénzét is. Az eljárás során az okiratok és csupán 4000 forint térült meg, a sértett a polgári jogi igényét előterjesztette.

A vádlott többszörösen büntetett előéletű, korábban is jellemzően vagyon elleni bűncselekményeket követett el. A mostani bűncselekményt korábbi próbára bocsátás, valamint felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt valósította meg. Vele szemben a járási ügyészség a korábbi próbára bocsátás megszüntetését, és erre figyelemmel halmazati büntetésül elzárás büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. Egyben indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett polgári jogi igényének adjon helyt és a vádlottat kártérítés megfizetésére kötelezze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában