Dohány

2023.08.23. 09:54

Füstbe nem ment terv

Menekülni próbált a férfi, akit ötven kiló fogyasztási dohánnyal csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Teol.hu

Ötven kiló dohányt találtak az autóban a pénzügyőrök. (Fotó: NAV)

A pénzügyőrök egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülés közelében található dohányföldek körül járőröztek, amikor egy személyautóra lettek figyelmesek. A sofőr, amint észlelte a járőröket, azonnal letért az útról és gyorsan menekülőre fogta, majd 800 méter után végül inkább megállt. A járőrök az autó átvizsgálásakor az első és hátsó ülések között, plédekkel letakart, nagyméretű fekete zsákban 50 kilogramm fogyasztási dohányt találtak, írja közleményében az adóhatóság. A középkorú férfi azt mondta, hogy a dohányt egy ismeretlen embertől vette.

Az egyenruhások a 6,5 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető többmilliós bírságra is számíthat.

Mint írják, dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában