Dohány

2023.08.23. 09:54

Füstbe nem ment terv

Menekülni próbált a férfi, akit ötven kiló fogyasztási dohánnyal csíptek nyakon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

Teol.hu

Ötven kiló dohányt találtak az autóban a pénzügyőrök. (Fotó: NAV)

A pénzügyőrök egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei kistelepülés közelében található dohányföldek körül járőröztek, amikor egy személyautóra lettek figyelmesek. A sofőr, amint észlelte a járőröket, azonnal letért az útról és gyorsan menekülőre fogta, majd 800 méter után végül inkább megállt. A járőrök az autó átvizsgálásakor az első és hátsó ülések között, plédekkel letakart, nagyméretű fekete zsákban 50 kilogramm fogyasztási dohányt találtak, írja közleményében az adóhatóság. A középkorú férfi azt mondta, hogy a dohányt egy ismeretlen embertől vette.

Az egyenruhások a 6,5 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. Az elkövető többmilliós bírságra is számíthat.

Mint írják, dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában