Ítélet

2023.09.06. 19:38

Bajonettel fenyegettek meg egy rendőrt Tolnában

Három év három hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Tamási Járásbíróság hétfő azt férfit, aki bajonettel fenyegetett meg egy rendőrt augusztus 12-én egy Tolna vármegyei településen. Az ítélet nem jogerős - tájékoztatott szerdán honlapján a Központi Nyomozó Főügyészség.

Teol.hu

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt állította bíróság elé a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség azt a férfit, aki bajonettel fenyegette meg a rendőrt.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

Augusztus 12-én, este, egy Tolna vármegyei településen a körzeti megbízotti szolgálatot ellátó rendőr intézkedett egy ittas férfival szemben – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Mint azt részletezték, a férfi fenyegetően lépett fel a rendőrrel szemben, kilátásba helyezve bántalmazását, trágár szavakkal szidalmazta és felé köpött. A végig agresszívan viselkedő férfi nem tett eleget a rendőr többszöri felszólításának, támadó magatartásával nem hagyott fel, és az intézkedés közben a hátizsákjából elő akart venni egy 24 centiméter  pengehosszúságú bajonettet, amelyet a járőr sikeresen megakadályozott.

A férfi ezután lábszáron rúgta, és kétszer arcon ütötte a rendőrt, aki a bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedett.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását, amit a Kaposvári Járásbíróság augusztus 15-én elrendelt. A nyomozó ügyészség ezt követően a büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva bíróság elé állította.

A Tamási Járásbíróság szeptember 4-én megtartott tárgyalásán a váddal egyezően elítélte a férfit és 3 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság egyetértve az ügyészség indítványával a férfi letartóztatását a másodfokú döntésig fenntartotta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában