Maradandó fogyatékosság

2023.12.12. 10:32

Beismerte bűnösségét a gyalogosgázoló német sofőr

Befejezték a nyomozást a dombóvári rendőrök egy külföldi nő ügyében, aki még februárban ütött el Dombóváron egy gyalogost a zebrán – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

A zebrán ütötte el egy gyalogost a külföldi sofőr (Fotó: police.hu)

Személyi sérüléses balesetről érkezett bejelentés 2023. február 24-én 11 óra körül. Egy német sofőr Dombóváron, a Szabadság utcában közlekedett, és elütött egy zebrán átkelő gyalogost. Az elgázolt nő súlyosan megsérült. A sofőr a helyszínen és a kihallgatáson is elismerte bűnösségét. Cselekménye miatt maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt kell felelnie.

Az ügy vizsgálatát befejezték a Dombóvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán, az iratokat a napokban küldték meg az ügyészségnek.

Tolna vármegyében az idén tíznél több gázolás történt gyalogos-átkelőhelyeknél. Legutóbb, december 8-án Tolnán ütött el egy autós egy zebrán áthaladó nőt. A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A sofőrök a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket mindig fokozott óvatossággal és akkora sebességgel közelítsék meg, hogy elsőbbségadási kötelezettségüknek eleget tudjanak tenni! Egy pillanatnyi figyelmetlenség is végzetes hibához vezethet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában