Szekszárdi Járási Ügyészség

2023.12.21. 13:56

Hittan táborban kelt lába egy mobiltelefonnak

A „Ne lopj!” parancsolatra fittyet hányva, hittan táborból emeltek el egy telefont még a nyáron.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 35 éves nő ellen. A vádirat szerint a vádlott és kiskorú lánya 2023 júliusában az egyik Tolna vármegyei községben hittan táborban vettek részt. A rendezvényen a sértett is, aki egy asztalon hagyta a táskáját és a piros tokban lévő mobiltelefonját. Ezt a készüléket a vádlott kislánya később a plébánia játszóterén találta meg, majd miután a rendezvény befejeződött, hazavitte és átadta az édesanyjának.

A vádlott tagadta, hogy bármit is tudna a telefonról

A nő a telefonba beletette a saját SIM kártyáját, meggyőződött arról, hogy a mobiltelefon működőképes, majd minden adatot letörölt róla. A telefont annak ellenére sem adta vissza a sértettnek, hogy a nő házastársa a rendezvényt követően személyesen megkérdezte tőle, tud-e valamit a készülék hollétéről. A vádlott ezt követően a sértett mobiltelefonját elcserélte egy másik készülékre egy mobiltelefon kereskedésben. A nő által a jogtalan elsajátítással okozott összesen ötvennyolcezer forint kárból a mobiltelefon lefoglalásával ötvenötezer forint megtérült.

A büntetlen előéletű vádlott beismerő vallomást tett. Vele szemben a járási ügyészség próbára bocsátás intézkedés alkalmazását, és annak idejére pártfogó felügyeletének elrendelését, valamint a fennmaradó háromezer forint erejéig vagyonelkobzást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában