Csalás

2024.01.21. 08:10

Egy paksi férfi számláját is megcsapolta a szabolcsi „bankügyintéző”

A gyanú szerint egy paksi férfit is megkárosított egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében elfogott férfi.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Csalás és pénzmosás miatt fogtak el egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfit, aki banki ügyintézőnek adta ki magát, és így emelt le mintegy 20 millió forintot egy vállalkozó számlájáról - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, hogy a csaló telefonon azt mondta a békési férfinak, hogy valaki pénzt akar levenni a cége számlájáról, így sürgősen zárolni kell azt, és ehhez szükség van az ügyfél közreműködésére. Másnap a férfi személyesen bement a bankjába, ahol azzal szembesült, hogy nincs pénz a számlán, két részletben 18 millió 800 ezer forintot utaltak el róla.

A férfinak ketten telefonálhattak, egyiküket kedden hajnalban lakóhelyén fogták el a rendőrök, és lefoglalták a laptopját, a táblagépét és a mobiltelefonjait. Zárolták az élettársa bankszámláját, amire pénzt utalt, és elkobozták a vagyonát. Több mint 2 millió forintot, két autót és körülbelül 1 millió forintot érő arany ékszereket foglaltak le tőle. A 33 éves férfi csalás és pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetben van, társát még keresik.

A páros a gyanú szerint egy paksi férfit is megkárosított, az ő számlájáról ugyanezzel a módszerrel 1 millió 200 ezer forintot utaltak el – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában