Öt évet is kaphat

2024.01.24. 08:00

Felszívódott a kínai férfi, aki hamisított ruhákat árult Szekszárdon

Hiába keresik, egyelőre nem találják a hatóságok azt a 25 éves kínai férfit, aki az ügyészség szerint hamisított ruhákat árult szekszárdi üzletében – ez áll a Tolna Vármegyei Főügyészség MTI-hez eljuttatott közleményében.

Bencze Péter

A kép illusztráció.

Fotó: Fehér Gábor

Mint írták, a vádlott a boltban 2021-ben több világmárkát utánzó terméket árult, amelyek hamisítványok voltak. A vámhivatal járőrei 2021. május 12-én tartottak ellenőrzést az üzletben, és lefoglalták az illegálisan előállított ruhákat. A hat márka közül három esetében a jogtulajdonosnak okozott vagyoni hátrány összege meghaladta a 100 ezer forintot, három esetben nem érte el a bűncselekmény értékhatárát, ezért utóbbiak ügyében megszüntették az eljárást. 

Az ügyészség háromrendbeli, iparjogvédelmi jogok megsértésének üzletszerűen elkövetett bűntettével vádolja a 25 éves kínai állampolgárt – írták a közleményben. A bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást, valamint két sértett felé a polgári jogi igény elbírálását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában