Kitüntetés

2024.02.28. 12:24

Hősies helytállásért elismerésben részesült a szekszárdi tűzoltó

Szabadnapján elsőként észlelete, hogy kigyulladt egy családi ház Bonyhádon. Hősies helytállásért elismerésben részesült a szekszárdi tűzoltó.

Révészné Hanol Erzsébet

Hősies helytállásért elismerésben részesült Vecsei József tűzoltó főhadnagy, a szekszárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka. A kitüntetést kedden vehette át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagytól, országos katasztrófavédelmi főigazgatótól.

Vecsei József (jobbra) dr. Góra Zoltán főigazgatótól vette át a Hősies helytállásért elismerést. Fotó: Szőke Péter (BM OKF)

Vecsei József 2023. december 6-án éppen szabadnapját töltötte, amikor elsőként észlelte Bonyhádon, hogy kigyulladt egy családi ház. A helyszínre érve látta, hogy a földszintes épület egyik szobája és a tetőszerkezet lángol, és észrevette azt is, hogy az égő szoba közelében három gázpalack is hőhatásnak van kitéve. A főhadnagy biztonságos távolságra vitte a palackokat, majd a közben kiérkező hivatásos egységet tájékoztatta a megtett intézkedésekről és helyszínen maradt a káreset felszámolásáig.

Fotó: Szőke Péter (BM OKF)

A tragédiával végződő tűzesetről itt írtunk bővebben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában