Tört-zúzott

2024.02.28. 09:40

Sírokat rongált meg egy ámokfutó Nagykónyiban

A gyanú szerint tizenhat sírt rongált meg Nagykónyiban az a férfi, akit kihallgattak a Tamási Rendőrkapitányságon.

Teol.hu

A kép illusztráció.

Több bejelentés érkezett február 25-én este Nagykónyiból a szolgálaton kívüli körzeti megbízott telefonjára egy, a faluban randalírozó fiatalemberről – tájékoztatott szerdán a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mint azt részletezték, az első bejelentés szerint a temetőben ordibál valaki és a hangokból ítélve sírköveket döntöget. A másik telefonáló arról számolt be, hogy egy ismeretlen férfi a temető felől haladva egy ház kerítését megrongálta.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a sírkertben tizenhat síremléket rongált meg valaki, mintegy 5,5 millió forint kárt okozva a tulajdonosoknak. A szemetest is megpróbálta felborítani, de nem járt sikerrel, a gyűjtőedény csak rongálódott. Az ámokfutás mintegy negyedóráig tartott.

Az intézkedő rendőrök rövid időn belül azonosítottak egy 29 éves helyi lakost, majd lakcíméről előállították a kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. Részben beismerő vallomást tett.

Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányságon rongálás bűntette miatt folytatják a nyomozást.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában