Tűzesetek

2024.02.26. 08:56

Több helyre is zöldhulladék égetése miatt riasztották a tűzoltókat

Több helyre is kerti hulladék égetése, egy helyre pedig kéménytűz miatt riasztották a hétvégén a tűzoltókat – tájékoztatott hétfőn a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Teol.hu

Illusztráció: M. D.

Kéményben lerakódott korom égett vasárnap reggel Bonyhádon, a Borbély utcában. A tűzesethez a város hivatásos és önkéntes tűzoltóit riasztották, akik a még izzó részeket eltávolították az égéstermék-elvezetőből, továbbá értesítették a kéményseprőket.

Hulladék, bútorok és matrac égett vasárnap délután Magyarkesziben, egy Móricz Zsigmond utcai ingatlan udvarán. A tűzesethez a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat.

Pénteken Magyarkesziben, a Hunyadi utcában, szombaton Faddon, a Vörösmarty utcában, míg vasárnap Bátaszéken, a Szentháromság téren kellett beavatkozni a tűzoltóknak kerti zöldhulladék, vagy egyéb szemét tüzei miatt.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívta a figyelmet: ha valaki a saját kertjében, a szőlőjében, a telkén az összegyűjtött száraz növényeket el szeretné égetni, azt csak akkor teheti meg, ha az adott településnek van erről szóló önkormányzati rendelete. Az összegyűjtött zöldhulladékot kizárólag az önkormányzati rendeletben meghatározott időben szabad elégetni. 

Nem minden önkormányzat engedi ezt. Ahol az önkormányzat nem alkotott erről rendeletet, ott tilos a zöldhulladék-égetés. Az önkormányzati rendelet csak az összegyűjtött zöldhulladék elégetésére vonatkozik, tarlót, nádast égetni tilos. Tűzvédelmi szempontból biztonságosabb komposztálni vagy elszállíttatni a zöldhulladékot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában