Közlekedésbiztonság

2024.04.26. 09:28

A bölcskei diákok képviselhetik Tolnát az országos döntőben

Megtartották Szekszárdon a Kerékpáros Iskola Kupa Tolna vármegyei fordulóját, melyet az általános iskolák felső tagozatosainak szerveztek a közlekedésbiztonság jegyében – tájékoztatott pénteken a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

Fotó: Police.hu

A Szekszárdi Baka István Általános Iskola adott otthont április 25-én a XXIX. Kerékpáros Iskola Kupa Tolna vármegyei döntőjének, melyen hét iskolából huszonnégy tanuló mérte össze közlekedéssel kapcsolatos elméleti és kerékpáros ügyességi tudását. A színvonalas versenyen voltak, akik hibátlanul „gurultak” végig az akadályokkal teletűzdelt pályán. A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont munkatársa által összeállított KRESZ teszten is ügyesen túljutottak a versenyzők. Ezúttal azonban senki nem oldotta meg hibátlanul a tesztlapot.    

Fotó: Police.hu

A nap végére kiderült, hogy a legjobbak a Bölcskei Kegyes József Általános Iskola diákjai voltak, hiszen mind a lányok, mind a fiúk között ők szerezték meg az első helyet. Így az iskola csapat képviseli majd Tolna vármegyét a május 8. és 10. között Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében megrendezendő országos döntőben.

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság hosszú évek óta megrendezi a Kerékpáros Iskola Kupa elnevezésű közlekedésbiztonsági versenyt felsős diákok számára. A megmérettetés célja a közúti közlekedés szabályait már ismerő diákok részére egy magasabb szintű versenyhelyzet megteremtése, a balesetmentes közlekedésük elősegítése. A szervezők mind az elméleti, mind a gyakorlati feladatok összeállításánál figyelemmel vannak a versenyzők életkori sajátosságaira.

A verseny vármegyei dobogósai:

Lányok: 
1. Molnár Angelika Bölcske
2. Horváth Zsófia Simontornya
3. Pap Szilvia Aparhant

Fiúk: 
1. Galó Árpád Bölcske 
2. Kovács Tamás Simontornya 
3. Keresztes Marcell Bölcske

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában