Vádemelés

2024.04.26. 12:51

Felültek a provokációnak, Szekszárd főutcáján verték meg haragosukat

Tettlegességig fajult az utcai verekedés. Nem először állhat bíróság elé a verekedő testvérpár.

Révészné Hanol Erzsébet

A kép illusztráció.

Az utcán bántalmazta haragosát egy testvérpár, ellenük a Szekszárdi Járási Ügyészség társtettesekként elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Az eset még január 31-én történt. 

A sértett provokálta, szidalmazta a két férfi

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlottak kutyát sétáltattak a város főutcáján, amikor összetalálkoztak a súlyosan ittas állapotban lévő sértettel, akivel már hosszabb ideje mindketten haragban voltak. A sértett provokálta, szidalmazta a két férfit, közülük a hozzá közelebb álló a mellkasán meglökte, amitől a sértett hátra esett. A földről felkelve a folytatta a vitát, mire ugyanaz a vádlott egy alkalommal tenyérrel erősen arcon ütötte, amitől hátratántorodott. Amikor a sértett még ezt követően is folytatta a veszekedést, a másik vádlott a vitatkozó felekhez lépett, testvérét arrébb lökte, majd bal lábban kétszer megrúgta a sértettet a törzsén.

A hangoskodás ezt követően is folytatódott, melynek során az egyik vádlott a sértettet két alkalommal ököllel nagyobb erővel megütötte az arcán, a másik vádlott pedig harmadszor is megrúgta a törzsén. A bántalmazás következtében a sértett könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlottak magatartása a bántalmazás módjára, az ütések és rúgások erejére és a támadott testtájakra tekintettel alkalmas volt súlyosabb, esetleg töréses sérülések okozására.

Korábban is álltak már bíróság előtt

A vádlottak korábban is álltak már bíróság előtt, őket 2023-ban szintén közösen elkövetett bűncselekmény miatt ítélte el a bíróság. Velük szemben a járási ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában