Emberölési kísérlet

2024.04.16. 14:00

Sodrófával ütötte, majd megkéselte az élettársát a tolnai nő

Még tavaly került sor a véres családi drámára Tolnán. Egy helyi asszony a saját élettársára támadt rá: előbb egy 65 centiméter hosszú sodrófával ütötte fejen és háton, majd egy hatalmas késsel mellkason szúrta a férfit. Az ügyben kedden tartották az első tárgyalást. Az ügyész emberölés kísérlete miatt 8 évre börtönbe küldené a nőt, az ügyvédje szerint viszont akkor kilátástalan helyzetbe kerül a Down-szindrómás gyereke és a szintén súlyos beteg testvére.

Bencze Péter

Tagadja bűnösségét a nő, aki sodrófával ütötte, majd megkéselte az élettársát. fotó: Bencze Péter

Nem ismerte el felelősségét az asszony, aki még 2023-ban egy februári estén, italozást követően támadt rá a saját élettársára. Miután egy sodrófával ütötte a férfit, egy 19 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason is szúrta. Az áldozat szerencséje az volt, hogy a kegyetlen támadás pillanatában, éppen videóhívásban volt egy barátjával, aki azonnal értesítette a 112-es segélyhívót.

A hátát, a fejét is sodrófával ütötte, mielőtt késelt

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség ügyésze a vádismertetéskor azt mondta, azon a bizonyos estén a sértett férfi és a vádlott nő is ittasak voltak. Akkor már hetek óta, folyamatosan, minden nap veszekedtek. Az asszony a támadás kezdetekor előbb egy sodrófával előbb háton, majd fejen ütötte az élettársát. A férfi feje bár vérezni kezdett, nem hagyta abba a videós telefonhívást a barátjával. 

Ezeket követően viszont az ittas asszony egyszer csak a konyhafiókból kikapta a sértett hentes kését, és azzal mellkason szúrta az akkor már hátráló léptekkel menekülni próbáló férfit. Az egész eseménysort végighallgatta a férfi barátja a telefonon keresztül, a segélyhívót is ő tárcsázta. 

A nő tagadja a bűnösségét

Az előkészítő ülésen kiderült: az ügyet a korábbi életveszélyt okozó testi sértés vádja helyett emberölés kísérletére minősítették át. A hatvanas éveiben járó vádlott, ha most beismerte volna bűnösségét, 8 évre biztosan börtönbe került volna. Ő viszont azt mondta, nem ért egyet az ügyészi indítvánnyal, ezért ragaszkodik a további tárgyalás lefolytatásához. Az ügyben idén májusban ül újra össze a bíróság.

Az ügyvéd szerint nem akarta megölni a férfit

Dr. Molnár Péter, a vádlott ügyvédje kérdésünkre azt mondta, számára érthetetlen, miért vádolják emberölés kísérletével az ügyfelét. Korábban a vád életveszélyt okozó súlyos testi sértés volt, ami sokkal enyhébb büntetési tételt vonz magával, mint ami a mostani vádban szerepel.  

Amint a védő elmondta, a vádlott mindenféle külső segítség nélkül, egyedül gondozza a Down-kóros fiát, valamint a magatehetetlen testvérét. Dr. Molnár Péter szerint így, ha valóban nyolc évre börtönbe kerül a vádlott, akkor a hozzátartozói kilátástalan helyzetbe kerülnek, és rövid időn belül meg is halhatnak. Az ügyvéd arról is beszélt portálunknak, szerintük nem pontosan úgy történt a kegyetlen támadás, mint ahogyan az a vádiratban szerepel, ezért tanúk és szakértők meghallgatását kezdeményezték. Az ügyben május második felében kerül sor újabb tárgyalásra. A vádlott asszony addig szabadlábon védekezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában