Fontos tudnivalók

2024.05.04. 10:00

A biztonságos közlekedés került a fókuszba Őcsényben

Baleset-megelőzési szakemberek tartottak a napokban iskolai előadást Őcsényben, ahol a biztonságos közlekedés fontossága volt a téma – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Teol.hu

A szakemberek közel 130 alsó tagozatos diákkal osztották meg a gyalogos- és kerékpáros-közlekedéshez elengedhetetlen tudnivalókat. E két csoport a közlekedés legvédtelenebb résztvevője. 2024-ben a rendőrség kiemelt figyelmet fordít rájuk és biztonságuk fokozására.

Fotó: Police.hu

A nap során elsősorban az alapvető közlekedési szabályokról volt szó. Az előadást színesítette egy minirobot, segítségével a rendőri karjelzéseket ismerhették meg a gyerekek. Népszerű volt az ittasságot imitáló szemüveg is, azt viselve különböző ügyességi feladatokat kellett megoldani. Polgárőrök is részt vettek a tematikus napon, ők egy drónt mutattak be, ami szintén nagy sikert aratott.

A megszerzett elméleti tudást apró ajándékokra válthatták a gyerekek. Különböző feladatok megoldásával vagy egy kerékpár- és rollerpályát teljesítve is bizonyíthattak a vállalkozó kedvűek.

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága is felhívja a közlekedők figyelmét, hogy egymásra odafigyelve, a szabályokat betartva vegyenek részt a forgalomban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában