Szirénapróba

2024.05.06. 10:44

Az érettségire tekintettel egy hetet tolták a „morgatást”

Egy héttel később lesznek a szirénapróbák Tolna vármegyében.

Révészné Hanol Erzsébet

(Illusztráció: MW)

Az érettségi vizsgák miatt májusban nem a hónap első hétfőjén, hanem a másodikon lesz szirénapróba vármegyénkben – tájékoztatott Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Mint mondta, május 13-án, hétfőn ellenőrzik a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített MoLaRi, azaz Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer, valamint a paksi atomerőmű harminc kilométeres körzetébe telepített LTRR, azaz Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszer szirénáit.

Előbb a MoLaRi rendszer tesztje lesz 11 órakor, majd 13 órakor az LTRR szirénák „morgató”, azaz csökkentett üzemű próbái törik meg a csendet. A „Figyelem ez próba, figyelem ez próba” felhívás után egy hat másodpercig tartó mélyről induló, fel, majd lefutó hangjelzést hallhatunk. „A próbának vége, a próbának vége” felhívással zárul a fent említett rendszerek tesztelése.

A lakosságnak a próbákkal kapcsolatban semmiféle teendője nincs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában