Szerencséjük volt

2024.05.21. 11:43

Egy rendőr talált rá az erdőben eltévedt anyára és lányára

Egy mozgásában korlátozott nő és kilenc éves lánya a dunaföldvári vásárból tartott haza Bölcskére, amikor elvétették az utat, és eltévedtek az erdőben. Szerencsés véget ért a kaland.

Révészné Hanol Erzsébet

A vásárból hazafelé menet eltévedt az erdőben egy mozgásában korlátozott bölcskei nő és kilenc éves gyermeke. Az anya-lánya párosra Györki János rendőr törzsőrmester, a Dunaföldvári Rendőrőrs munkatársa talált rá a Dunaföldvár és Bölcske között. 

Fotó: Police.hu

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a 39 éves nő kért segítséget telefonon pünkösdvasárnap délután a rendőrségtől. Az asszony elmondta a Tevékenységirányítási Központ ügyeletesének, hogy mozgáskorlátozott, és az elektromos kerekesszékével indult el még reggel Dunaföldvárra, a kislányával, hogy ott körülnézzenek. Már hazafelé tartottak, amikor egy útelágazásnál eltévedtek, és egyre beljebb kerültek az erdőbe, ahol végül eltévedtek. A bajukat tetézte, hogy az elektromos kerekesszék időközben lemerült, és a telefon akkumulátora sem bírta volna már sokáig.

Fotó: Police.hu

A bejelentést követően az ügyelettől kapott információk alapján Györki János azonnal a terület felé vette az irányt, közben tartotta a kapcsolatot az eltévedt nővel. Jó helyismeretének és a nő által leírtaknak köszönhetően, végül az úttól majd öt kilométerre talált rá nem sokkal sötétedés előtt a megrémült lányra és édesanyjára. Az asszony annyira kimerült, hogy már mozogni sem tudott. Györki János végül mindkettőjüket megnyugtatta, s mivel orvosi segítségre nem szorultak, hazavitte őket bölcskei otthonukba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában