Elszámoltatták

2024.05.29. 07:30

Motort lopott egy 16 éves fiú, hogy a sajátját megszerelhesse

Hiába bizonygatta a rendőröknek a saját igazát, azok nem hittek a 16 éves tolvajnak. A szomszédban lett meg a lopott motor.

Révészné Hanol Erzsébet

Elvitte a szomszéd segédmotoros kerékpárját egy 16 éves fiú, hogy az alkatrészeit a saját robogójába építse. Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy 48 éves szekszárdi férfi tett bejelentést, miután vasárnap reggel kiment háza melléképületébe, és észrevette, hogy eltűnt a motorja.

lopott motor,
Hamar meglett a lopott motor, csak éppen lecsupaszítva. Fotó: Police.hu

A szekszárdi rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek. A sértett szomszédjába is bekopogtattak, ahol egy 16 éves fiú fogadta őket, és az udvaron egy robogó állt, amely megtévesztésig hasonlított az eltűnt járműhöz. Abban különbözött a két motor, hogy más volt a műanyag burkolatok színe. A fiú kezdetben bizonygatta, hogy a segédmotor minden eleme az övé, később azonban elismerte, hogy ő vitte el a szomszédból a kétkerekűt előző éjszaka. Hazatolta, majd kiszerelte belőle a szükséges alkatrészeket, hogy a sajátjába tegye azokat. Azt is elmondta, hogy a lecsupaszított motor vázát egy nem messze lévő, lakatlan tanyához vitte.

A szekszárdi nyomozók előállították a 16 éves tolvajt, elszámoltatták, majd lopás vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A lopott motort és a másik, „klónozott” kétkerekűt is lefoglalták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában