diákigazolvány

2018.03.20. 09:34

Most kell érvényesíteni az utazási igazolványokat

Balázs László

Március 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica hatálya, ezért a MÁV-Start arra figyelmeztet, hogy a hónap végéig gondoskodjanak igazolványuk érvényesítéséről a diákok.

A társaság közleményében az áll, hogy az utazási diákkedvezmény csak érvényes diákigazolvánnyal vehető igénybe, az előző félévben kiadott matricák pedig március 31-ig használhatók fel. A köznevelési és felsőoktatási intézmények a tanév második félévében is érvényesítő matricákkal látják el az azonosítókat, amelyek így október 31-ig lesznek érvényesek.

A menetdíjon vagy a pótjegy árán felül 8 ezer forint pótdíjat is kell fizetnie annak, aki jogosulatlanul veszi igénybe a kedvezményt.

Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők a MÁV-Start vonataira ötven százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet. Az új csomagkedvezményekkel az ár további öt százalékkal csökken, ha a menetjegyet automatánál váltják, tízzel pedig, ha online veszik meg és maguk nyomtatják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában