hulladékszállítás

2018.03.04. 09:30

Pótolják a hó miatt elmaradt szállítást

Mácz Kata, fotó: shutterstock illusztráció

Az elmúlt napok rendkívüli időjárása a hulladékszállításban is gondot okozott. Az Alisca Terra Kft. arra törekedett, hogy a kommunális hulladékot feltétlenül elszállítsák. Az érintett települések önkormányzatait naponta tájékoztatták arról, sikerrel jártak-e.

Ahol nem, ott az elmaradt szállítást a következő ürítési napon pótolják. A többlet hulladékot ilyen esetekben a kukaedények mellé is elhelyezheti a tulajdonos. Előfordult ugyanis, hogy egyes utcákba a hulladékszállító jármű nem tudott bejutni a hó miatt, illetve néhány esetben a hatóságok lezárták a főutakat, és ezért egyes települések – elsősorban a 65-ös út mentén fekvők – megközelíthetetlenné váltak.

A cég arra is ügyelt, hogy senkinek se kelljen nyolc órát töltenie a mínusz húsz fokban. A rakodó munkatársak óránként 10 percre beültek a meleg autóba, három-négy óránként pedig leváltották és melegedőbe vitték őket, ahol forró teát, levest kaptak. A szabadtéri munkavégzéshez pedig meleg ruházatot biztosítottak számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában